Tražite zaposlenika?

Potraga i selekcija kandidata za posao

Naš glavni zadatak je identificirati, privući i procijeniti najbolje kandidate – koji odgovaraju zahtjevima pozicije i kulturi same organizacije.

Primarno smo partneri našim klijentima, što nam omogućava dublje razumijevanje prirode njihovog poslovanja i strateških ciljeva. Time smo u najboljoj poziciji da regrutiramo upravo one pojedince koji najviše odgovaraju, kako zahtjevima pozicije, tako i samoj kulturi organizacije.

Primjenom dugogodišnjeg iskustva našim klijentima nudimo najvišu razinu usluge regrutacije i selekcije.

Proces uključuje identifikaciju, sustav vrednovanja i korištenje jedinstvenih izvora kandidata kao i samu primjenu odgovarajućih metoda selekcije, a kako bi se procijenile sve potrebne kompetencije kandidata.

Metodologija rada

U bliskoj suradnji s klijentom najprije temeljito definiramo detaljni opis posla radnog mjesta za kojeg se raspisuje natječaj. Stručni tim agencije Profesio primjenjuje slijedeće korake, a sve prema prethodnom dogovoru s klijentom:

Cjelovita i obuhvatna analiza tržišta rada​

Objava na portalima za traženje posla kao i na društvenim mrežama​

Pretraživanje naše baze kandidata​

Strukturirani intervjui (online ili uživo)​

Testiranje poznavanja stranog jezika prema potrebi klijenta​

Psihološka testiranja različitog tipa prema potrebi klijenta​

Testiranje specifičnih znanja potrebnih za uspješno obavljanje posla

Administriranje cijelog procesa i izvještavanje klijenta​

Privremeno zapošljavanje

Privremeno zapošljavanje je koncept koji podrazumijeva ustupanje agencijskog zaposlenika za rad kod klijenta, pri čemu agencija s klijentom potpisuje sporazum o ustupanju, a sa zaposlenikom ugovor o radu što čini trostrani pravni odnos. Korištenjem ove usluge izbjegavaju se razni troškovi, poput vođenja kadrovske administracije, obračuna plaća.

Agencijski zaposlenici vode se kao zaposlenici agencije, a ne kao zaposlenici klijenta. Agencija na sebe može preuzeti već postojeće zaposlenike klijenta, preuzeti zaposlenike koji rade preko druge agencije ili može zaposliti nove zaposlenike, one na koje klijent cilja.

Odnos između klijenta i agencije uređuje se sporazumom o ustupanju zaposlenika i općim uvjetima poslovanja agencije. U sporazumu se detaljno definiraju prava i obaveze klijenta i agencije, te ostale specifičnosti vezane za određeno radno mjesto. Zaposlenik s agencijom potpisuje ugovor o radu na temelju zakonskih propisa i time se on stavlja na raspolaganje klijentu. Isto tako Agencija je dužna prije upućivanja ustupljenog radnika korisniku, radniku uručiti uputnicu, koja mora sadržavati podatke propisane ZOR-om.

Benefiti privremenog zapošljavanja:

klijent je oslobođen potpunog praćenja zaposlenika prema zakonskim obvezama (prijave i odjava zaposlenika, osobni dosjei, zdravstveni i sanitarni pregledi – ukoliko ih određeno radno mjesto zahtjeva)​

klijent ne treba dodatne resurse za obračun plaća zaposlenika, te arhiviranje dokumentacije​

odgovornost za povjerljivost i sigurnost osobnih podataka zaposlenika i njihovih plaća je u domeni agencije​

klijent je u mogućnosti povećati vlastitu efikasnost fokusirajući se na svoj osnovni posao (core business) prepuštajući sve prethodno navedene poslove stručnjacima agencije​

Mjesečna agencijska naknada obračunava se kao postotak na bruto II plaću zaposlenika, odnosno ukupan trošak zaposlenika. Ne obračunava se na neoporezive isplate. Agencijska naknada se naplaćuje samo klijentu.
Obračun agencijske provizije temelji se na više elemenata koje agencija dogovara s klijentom. Jedan od najbitnijih je dugoročnost suradnje, način pronalaženja zaposlenika (postojeći zaposlenici klijenta ili ih je potrebno pronaći na tržištu rada, zatim broj zaposlenika koji se ustupaju klijentu, vremenski period na koji se ugovara ustupanje i sl.)

Sa svakim klijentom detaljno se razmotre svi segmenti suradnje, te se u individualnom pristupu pronalazi najbolje rješenje za sve uključene strane. Korištenje usluge agencijskog rada omogućava klijentu da na fleksibilan način popuni kraća ili duža odsustva kao što su bolovanje, porodiljni dopust i sl., te da optimizira sezonske potrebe poslovanja i zahtjeve po specifičnim projektima.

Globalna mobilnost

Razmišljate o zapošljavanju stranih radnika?

Profesio vam pruža podršku od planiranja, regrutacije, administracije prilikom dobivanja relevantnih dozvola boravka te dozvolu za rad. Nudimo vam podršku i nakon zapošljavanja i uvođenja radnika u tvrtku kako bismo vam olakšali integraciju stranih zaposlenika te time održali uspješnu retenciju zaposlenika.

Razvili smo tri inovativna modela koji potiču suradnju, koriste globalni talent te donose veliku vrijednost organizacijama u Hrvatskoj i izvan nje.

Model 1: Global Talent Connect

Usavršili smo naše stručnosti u pronalaženju i identificiranju visoko kvalificiranih stručnjaka iz Filipina te smo posvećeni olakšavanju njihovog bezbrižnog preseljenja u Hrvatsku i okolne regije. Iskorištavajući naše stručnosti i mrežu, povezujemo naše klijente s talentiranim pojedincima koji mogu pridonijeti rastu i uspjehu njihovih organizacija.

Model 2: In-Country Foreign Workforce

Aktivno surađujemo s profesionalcima koji već borave u Hrvatskoj i izražavaju interes za rad kod naših uglednih klijenata. Kroz našu opsežnu lokalnu mrežu i stručnost u industriji, povezujemo te pojedince s prikladnim zapošljavanjem koje odgovara njihovim vještinama i ambicijama.

Model 3: Remote Work Hub

Prepoznajući rastuću potražnju za mogućnostima rada na daljinu, pružamo prilike visoko kvalificiranim stručnjacima sa Filipina da rade udaljeno. Iskorištavajući njihovo znanje i fleksibilnost rada na daljinu, omogućujemo besprijekornu suradnju na projektima i inicijativama, bez obzira na geografske prepreke.

U Profesio tvrtki, posvećeni smo povezivanju talenta i prilika. Zajedno možemo stvoriti dinamičan ekosustav koji se temelji na raznolikosti, inovacijama i neograničenom potencijalu.

Pridružite nam se na ovom uzbudljivom putovanju i otkrijte kako naše rješenje za talent može transformirati vašu organizaciju. Za sva pitanja, slobodno nas kontaktirajte na janette.milinovic@profesio.hr