Individualni plan razvitka za zaposlenike

Učinci zaposlenika ovise o mnogim stvarima. Kako o samoj kompetenciji, kvalifikaciji te sposobnosti i vještini zaposlenika tako i o upravljačkoj sposobnosti samog menadžmenta. Upravljanje zaposlenicima i njihovim napretkom vrlo su bitni za tvrtku jer se time povećava potencijal i motivacija zaposlenika. Sve više tvrtki shvaća važnost i ulaže u individualni razvoj. Korištenjem pojedinačnih razvojnih planova svi uključeni imaju koristi. Ukoliko vam se dogodi da vam određeni zaposlenik iznenada napusti radno mjesto. Potraga za novim članom tima iziskuje i dodatno vrijeme i financijski trošak. Kada imate razvojni plan za svakog vašeg zaposlenika moguće je da je barem jedan kandidat kompetentan za zamjenu istoga. Njegovim individualnim planom razvoja osigurali bi osobu koja bi pravodobno imala i potrebne vještine, a i potrebnu motivaciju za upotpunjavanje radnog mjesta. Ono što je najbitnije upoznat je sa samim radom tvrtke te može odmah započeti raditi.

Zaposlenici koji vide prostor za razvoj i karijeru na kojoj mogu raditi kroz seminare ili tečajeve puno su predaniji i motiviraniji baviti se svojim poslom. Rukovoditelji su prvi koji imaju korist od ovih značajnih motivacijskih učinaka. Svatko tko kao menadžer ozbiljno shvaća razvoj zaposlenika, vodi razvojne razgovore, blizak je sa svojim zaposlenicima i nudi im individualne mogućnosti napretka i time mu je vodstvo puno lakše.

Individualni razvojni plan pomaže svakom zaposleniku rasti i profesionalno i osobno. Dobro razvijeni individualni razvoj zaposleniku nudi atraktivne mogućnosti i jasnoću kako poboljšati svoje vještine i napredovati u karijeri.

Ukoliko se i vi slažete da je individualni plan potreban za razvoj vašem zaposleniku, javite nam se na info@profesio.hr  i/ili  099/ 444-0186 i naši stručnjaci iz područja ljudskih resursa pomoći će vam da vaši zaposlenici ostvare svoj maksimum.

I ne zaboravite zadovoljan zaposlenik je najbolji zaposlenik.

Podijeli:

Poslednje sa bloga

Tko je tim Profesio? Andrea

Našem timu pridružila se nova kolegica Andrea. Andrea je apsolventica na Pravnom fakultetu, s naglaskom na specijalizaciju u radnopravnom zakonodavstvu, s višegodišnjim iskustvom u financijama

Tko je tim Profesio? Matija

Našem timu se pridružio novi kolega Matija. Matija Mirković je stručnjak za razvoj poslovanja i savjetovanje u području ljudskih resursa s višegodišnjim iskustvom u industriji.