Kako pronaći posao koji volite?

Mnogi radnici ne vide niti svrhu niti cilj svoga posla. Kako bi to promijenili potrebno je pronaći posao koji vole. Kada radite ono što volite vi zaista uživate u svakom trenutku svoga posla. Tome svi teže i uistinu postoje ljudi koji vole svoj posao. Kako bi pronašli posao koji volite potrebno je naći pravu ravnotežu između kontrole i autonomije. Pokušajte pronaći posao koji će vas činiti sretnim i koji ćete voljeti. Posao koji ćete moći nazvati svojim.

Šefovi najčešće predstavljaju okidač za nezadovoljstvo na poslu. To su šefovi koji vrše previše kontrole, a ne pridonose nikakvoj kvaliteti i vrijednosti posla. Na ljubav prema poslu uvelike utječe mogućnost samostalnog odlučivanja i prepoznavanja vrijednosti vlastitog rada. Pronađite mjesto na kojem volite ljude s kojima radite. Mjesto gdje se slijede iste vrijednosti u koje i vi vjerujete i mjesto gdje dobivate i dijelite povjerenje. Možete vjerovati samo nekome tko vama daje povjerenje. Stoga ovo ne opisuje samo karakteristike dobrog posla, već i kako napraviti temelje za dobar posao. Pokušajte stvoriti dublju korist za druge u onome što radite i sami naučite iz toga. Kada osjetite da prepoznaju vrijednost vašeg rada zadovoljstvo će vam se povećati, a time ćete imati i sve bolje rezultate jer ćete vidjeti cilj i smisao svog rada.

Posao bi vam trebao uključivati i prijateljsku suradnju. To se vidi u međusobnoj komunikaciji kao i u zajedničkim aktivnostima, ali svakako i u međusobnoj podršci. Pružanje pomoći kolegi bez traženja je dobrodošlo. Naprotiv, vrlo je vjerojatno da će vam kolega uzvratiti uslugu kada se za to ukaže prilika. Svakako, sve to treba biti uravnoteženo.

Nemojte tražiti samo posao koji vas čini najsretnijim nego i posao u kojem ćete najviše naučiti. Najbitnije je slijediti svoje snove i ne odustajati. Neće uvijek sve biti sjajno i morate biti otvoreni i za poneki kompromis. Otkrijte ono što zaista želite, a možda će i poneki kompromis donijeti točno to što tražite. Usponi i padovi sastavni su dio života ali na kraju se sve isplati kada pronađete ono što vas ispunjava i čini sretnim.

Podijeli:

Poslednje sa bloga

Tko je tim Profesio? Janette

Pripremite se za avanturu s Janette, vašom prijateljskom koordinatoricom globalne mobilnosti!  Dakle, jeste li spremni započeti nevjerojatno putovanje sa mnom? Pripremite se, jer svijet čeka,

Gradilište

Gradilište je prostor na kojem se gradi ili obnavlja zgrada, infrastruktura ili neke druge vrste građevinskih projekata i može varirati od malih projekata poput obnove