Kako se opustiti na godišnjem odmoru?

Dolazi vrijeme godišnjih odmora i želimo vam predložiti nekoliko savjeta kako se najbolje opustiti.

Svima nam je potreban odmor. Koliko god bili mišljenja da ne možemo napustiti posao jer imamo jako puno posla i nećemo stići sve odraditi na vrijeme svakako to trebamo učiniti. Godišnji odmor ne podrazumijeva čitanje mailova, javljanja na telefon i povremenog rada.

Ukoliko ste mišljenja da bi uvijek morali biti dostupni jer ste važni i nezamjenjivi jer to pristaje vašem egu i daje vam osjećaj sigurnosti morate se odmoriti. Ukoliko se u potpunosti ne isključite nikada se nećete opustiti. Kada se ne povuče crta između godišnjeg i posla ne možete se u potpunosti isključiti.

Kako bi se mogli opustiti za početak planirajte svoje odsustvo. Napišite kolegama što treba još odraditi dok vas nema te im dajte upute kako i što treba napraviti. Svakako u mailu uključite obavijest u kojem periodu se nalazite na godišnjem odmoru te ukoliko imate zamjenu navedite kome se trebaju javiti.

Nemojte odmah isti dan ići na odmor negdje. Ostanite dan-dva kod kuće. Tako se polako prilagođavate godišnjem odmoru te ostavljate posao iza sebe. Za odmor si isplanirajte raditi ono što vas veseli, a što inače ne stignete napraviti. Ukoliko imate monoton posao bilo bi dobro da vam godišnji bude dinamičniji. Nemojte da vam bude stresno nego opuštajuće. Iako ste na godišnjem odmoru ne zaboravite na tjelovježbu. Trčanje, vožnja biciklom, hodanje, planinarenje, plivanje ili neku drugu aktivnost koja vam odgovara. Za vrijeme odmora može vam goditi malo aktivnosti.

Ono što bi svakako bilo dobro da godišnji planirate baš onako kako vama odgovara i ukoliko je moguće da traje najmanje 2 tjedna. Dugotrajniji odmor ima veći učinak da napunite baterije i vratite se spremni i odmorni na posao.
Svakako se opustite, prilagodite godišnji odmor sebi i svojim željama. Odmorite se zaslužili ste.

Cijelu godinu radimo i pokušavamo svima udovoljiti, a najmanje sebi. Zato je godišnji odmor pravo vrijeme da se odmorite od svakodnevnice i dopustite sebi užitke koji su vam potrebni da bi se vratili poletni i odmorni na posao.


Autor: Jurja Prpić

Podijeli:

Poslednje sa bloga

Tko je tim Profesio? Andrea

Našem timu pridružila se nova kolegica Andrea. Andrea je apsolventica na Pravnom fakultetu, s naglaskom na specijalizaciju u radnopravnom zakonodavstvu, s višegodišnjim iskustvom u financijama

Tko je tim Profesio? Matija

Našem timu se pridružio novi kolega Matija. Matija Mirković je stručnjak za razvoj poslovanja i savjetovanje u području ljudskih resursa s višegodišnjim iskustvom u industriji.