Timski rad

Gotovo da nema organizacije niti oglasa za posao koji na prvo mjesto ne stavlja važnost timskog rada. Za svaku pohvalu je i činjenica da se naglašava prioritet timskog rada i u našim organizacijama. Tvrtkama predstavlja izazov da radnici surađuju kao tim. U današnje vrijeme gdje se povećavaju zahtjevi kupaca, a smanjuje proračun jako je teško ostvariti timski rad među zaposlenicima. Kako bi radnike naveli na timsko razmišljanje dobar alat poslodavcu predstavlja rad u grupama. U tvrtkama se mogu koristiti sinergijski učinci unutar odjela koji će se temeljiti na zajedničkim idejama.

U timskom radu najvažnija je komunikacija. Ukoliko ona izostane vrlo je teško pa i gotovo nemoguće razviti timski rad. Ako i postoji i neki problem unutar tima od velike je važnosti da se on kaže na glas, a ne da se gura pod tepih. Kako bi se postigao zajednički cilj potrebno je da tim razmišlja kao jedno što je nemoguće ukoliko se problemi unutar tima ne rješavaju. Svakako je još jedan od bitnih čimbenika da svatko u timu preuzme odgovornost za svoje postupke. Poslodavac svakako može pomoći u ostvarivanju timskog rada osiguravajući adekvatan prostor i vrijeme za rad kako bi ostvarili cilj kojem svi teže.

Rijetko tko od nas ne voli dobro radno okruženje i timski rad. Svi volimo dolaziti na posao s osmijehom na licu i znajući da možemo računati na podršku svojih kolega i nadređenih.  Dobro je znati ukoliko zapnemo u nekom dijelu našeg radnog zadatka da je tim tu da nam pomogne. Ukoliko u tvrtki osjećamo zajedništvo i dobru radnu atmosferu to će nam dati samo poticaj da što bolje radimo i ostvarimo zadane ciljeve.

Autor: Jurja Prpić

Podijeli:

Poslednje sa bloga

Tko ima pravo raditi u Hrvatskoj? 

Živjeti u Hrvatskoj ne znači automatski imati pravo raditi unutar njezinih granica. Pravo na rad uređeno je specifičnim propisima i pravnim okvirima. Razumijevanje radnog prava