Prednosti agencije za privremeno zapošljavanje – za radnike

Agencije za privremeno zapošljavanje pružaju brojne prednosti radniku, a za koje mnogi ni ne znaju.

Osiguravaju fleksibilnost, pružaju razna iskustva, te siguran radni odnos.

Jedna od najčešćih zabluda je da privremeni radnici nisu stalno zaposleni. To je pogrešno. Tijekom Vašeg privremenog rada u agenciji koja je Vaš Poslodavac ugovor o radu može biti i na neodređeno vrijeme. Iako ste zaposleni preko agencije, a ne kod Poslodavca kod kojeg radite imate sva prava kao i radnici koji su zaposleni kod njega temeljnim ugovorom o radu : godišnji odmor, bolovanje, zdravstveno i mirovinsko osiguranje te zakonsku zaštitu od otkaza.

Privremeni rad pokazao se dobrim rješenjem za radnike koji su novi na tržištu rada ili za radnike koji su se odlučili na nove izazove.

Jedna od najvećih prepreka prilikom pronalaska posla je što većina poslodavaca traži radno iskustvo. Prednost privremenog zapošljavanja je stjecanje profesionalnog iskustva u različitim područjima. Radeći različite poslove kod više poslodavaca otvaraju Vam se mogućnosti za pronalaženje posla koji vam najviše odgovara.

Podijeli:

Poslednje sa bloga

Tko je tim Profesio? Janette

Pripremite se za avanturu s Janette, vašom prijateljskom koordinatoricom globalne mobilnosti!  Dakle, jeste li spremni započeti nevjerojatno putovanje sa mnom? Pripremite se, jer svijet čeka,

Gradilište

Gradilište je prostor na kojem se gradi ili obnavlja zgrada, infrastruktura ili neke druge vrste građevinskih projekata i može varirati od malih projekata poput obnove